The Mentalist



Ikväll 21.00
Äntligen dax för The Mentalist igen.
Till det blir det kladdkaka och vispgrädde.

Gravid v.34




Nu är du 34 veckor gången (eller gravid i 35:e veckan, om du föredrar att räkna så). Nu börjar nedräkningen. Denna vecka är början på den sista månaden av din graviditet. Nu har din bebis fullt utvecklade lungor (bra att skrika med!) och det kan vara skönt att veta att bebisar som föds från vecka 35 har utmärkta förutsättningar att vara friska och starka. Det kanske snurrar till när du reser dig upp nu, så försök ta det lite lugnt när du reser dig och håll blodsockret uppe.

Nu väger bebisen minst 2,2 kg och är lång minst 45 cm. Den fortsätter att lägga på sig underhudsfett, som sedan kommer att hjälpa den bibehålla sin kroppstemperatur.

Om du inte redan pratar med bebisen är det bra att börja nu – nästa vecka är hörseln fullt utvecklad. Det gör inget om du pratar bebisspråk – en del forskning pekar mot att nyföda föredrar ljusare röster.

Om du varit rädd att bebisen ska födas för tidigt, kan det vara lugnande att veta att 99 % av bebisar som föds i vecka 35 klarar sig bra och att de flesta inte får några allvarligare problem. Bebisens centrala nervsystem håller fortfarande på att mogna, men lungorna är nästan helt utvecklade nu.

Många kvinnor upplever att det pirrar eller domnar i bäckenet eller höfterna, bland annat när de är ute och går. Detta kan orsakas av att bäckenets ligament luckras upp inför förlossningen.

Jag älskar min mage. Den är sådär lagom rund och jag kan fortfarande göra nästan det mesta precis som vanligt. Sedan jag blev sjukskriven och nu gått på semester har jag inte haft en enda sammandragning. Eller jo, så fort det blir för stressigt för mig hugger det till. Fast det kan jag stå ut med. Det får mig att stressa ner och ta det lungt.

Bebisen rör sig väldigt bra där inne. Den kanske mer sparkas och så än rör sig numera, hehe. Det måste vara himla trångt för den där inne och inte lär det bli mer plats heller.

Föräldrarkursen var intressant och imorgon ska jag på nästa. Redan 8:15 o.O Jag har inte vaknat innan 9/10 på de sista dagarna så detta ska bli intressant, haha. Jag har en väldigt snäll bebis som tycker om att sova precis som jag. Hoppas det håller i sig när den är ute hos oss också. Då har den en glad mamma.

Time for some fun



Idag går jag in i v.34 med magen. Kan inte förstå att det snart är dax. Än har det inte slagit mig att den lille som ligger i magen faktiskt ska komma ut. Lär väl sitta med panik där den 1:e oktober och bara känna att "nej, inte nu .. jag är inte redo." Eller så kommer det gå så himla bra.

Nu ska jag ner på stan med Dan och Fia. Det är fint väder så att sitta inne vill jag inte alls idag. Sedan har jag ju semester vilket innebär att jag kan göra lite vad jag vill, när jag vill.

Where are you going with your wreeking machine

Johnossi – Dead End
Keane – A Bad Dream

The Coral – Pass It On
Mumford & Sons – The Cave
Band of Horses – The Funeral
Vampire Weekend – White Sky
Thompson Twins – If You Were Here

The Polyphonic Spree – Light & Day/Reach For The Sun

nu: sängen

Första dagen and I'm lovi'n it



Första dagen.
 Sovmorgon. Inget jobb.
   Jag älskar det. Semester är det bästa.

Blev ett besök ner till försäkringskassan med Madde. Hade en känsla av att mina papper inte var rätt och min magkänsla visade sig stämma. Han såg det direkt också och det var verkligen skönt att få det bekräftat. Han tog kopia på min senaste lönelapp och skickade in. Nu hoppas vi att det blir bra. Min del är gjord och min fmratid ihop med FSK har bara börjat.

Det blev även en tur till Babyland för lite bebis shopping. Där är så mycket, men som tur är har vi köpt det mesta. Idag blev det ett spjälsängsskydd, en söt nalle att ha i vagnen, en Bamse skallra och en Bamse bok - Mitt första år. Och ja, jag är lite förälskad i Bamse just nu.

I eftermiddag ska vi på föräldrarkurs och det är både nervöst och spännande.

To do list


foto: weheartit.com

Bilden säger allt. Det är ungefär så jag ska ha det nu. Äntligen är det semester för mig. Jag kan inte med ord berätta vad jag känner. Det liksom bubblar av glädje inom mig. Eller ja justé, det är kanske X som är lika glad som jag av sovmorgon och dagar att kunna göra inget eller allt.

Det blir sängen redan nu för inatt fick jag inte många timmars sömn. Det känns i kroppen och i mitt huvud. Mina ögon är svullna och jag är helt matt.

Happy saturday



Idag ska vi på Alice's dop och det ska bli trevligt. Efteråt blir det till kollo för lite mat och sånt med pappa. Hoppas ni med har en trevlig helg. Imorgon är sista dagen på jobb - längtar!

They will always hold your hair back when you're sick



That's the thing about friends, they will always hold your hair back when you're sick.


Säg hej till vår X



Säg hej till X. Vi lyckades få bra bilder på h*n igår och det är en sådan söting. 45 dagar kvar. Det är ingenting. Det är ju bara en månad ungefär. Ska det verkligen gå såhär fort?

Var på MVC imorse och det såg bra ut. Hjärtat slog i 151 och att höra det får en att bli mållös. Efter MVC träffade jag Madde & Linus för lite mys. Vi körde till Center Syd och shoppade. Blev blöjor, välling, nappflaska och annat bra att ha hemma. Man kan ju försöka förbereda sig.

Nu ska vi vika tvätt och sen blir det nog SATC. Har Carrie sug känner jag.

stop deciding exactly what we want



“Sometimes we need to stop analyzing the past, stop planning the future, stop figuring out precisely how we feel, stop deciding exactly what we want, and just see what happens.”

En gammal sång



Blev en tur på stan med gudmor Jennie. Fyndade tvättmedel på City Gross. Tumme upp! Bra att ha hemma innan bebis kommer också. Sedan svängde vi förbi H&M och jag köpte ett par treggings till. Långa och sköna att ha på sig, I love it. Tog även polotröjan jag tittade på igår.

NU: Dricker en latte och väntar på att bäjbi ska komma hem ifrån jobb. Hungrig som en gnu och vill göra mat med en gång, men köttfärsen är frösen. Dumma den ...

Gravid v.33


Nu är du 33 veckor gången (eller gravid i 34:e veckan, om du föredrar att räkna så).

Nu väger bebisen ungefär 2 kg och är cirka 44 cm lång. Nu bör bebisen (åtminstone för dig som är förstföderska) göra sig redo inför födelsen genom att vända sig upp-och-ner, så att huvudet pekar nedåt i bäckenet.

Under de kommande veckorna håller din barnmorska ett öga på bebisens postition – vissa bebisar får för sig att de ska vända sig uppåt igen.

Din bebis kranium är fortfarande lite mjukt, eftersom benen inte riktigt sitter ihop ännu – delvis för att förlossningen ska bli lättare. Människor föder barn med ovanligt stort huvud i förhållande till mammans bäcken och detta möjliggörs av att huvudet kan tryckas ihop lite under förlossningen. Övriga delar av bebisens skelett hårdnar däremot nu och huden håller på att bli mindre röd och skrynklig.

Om du är förstföderska, kanske bebisen vänder sig nedåt denna vecka och placerar huvudet mot livmoderhalsen. (Detta händer i ungefär hälften av alla förstagångsgraviditeter.) Om du är omföderska, är det vanligt att detta inte sker förrän sista veckan innan bebisen föds – och i vissa fall inte förrän förlossningen börjar. 

Händer, fötter, vrister och ansikte kan vara lite svullna nu. Detta kommer sig av vätska i kroppen och kallas ödem, är ofta värre när det är varmt och under dagens senare del. Det kan tyckas märkligt att det skulle göra det bättre om du dricker mycket vatten – men det är faktiskt sant! Om ansvällningen är kraftig och du får huvudvärk, är det viktigt att ringa MVC eller läkare omedelbart, eftersom detta kan vara symptom på havandeskapsförgiftning (pre-eklampsi).

Det blev ultraljud idag och X är så söt. Jag längtar efter att få pussa på h*n. Väger ca 2200 och är en normal stor bebis. Oooh, jag längtar så fruktansvärt. Nu börjar det kännas av. Samtidigt som jag bara vill ha X hos oss är jag inte heller redo. Eller är jag? Blir man någonsin redo?

X ligger med huvud ner och suger på tummen. Allt såg bra ut och läppen var hel. Gillas!

Idag gillar jag H&M


Jag botade mitt dåliga humör genom att gå ner en runda på stan. Hittade ett par leggings och pyjamas till X på H&M och inne på Gina Tricot blev det en oversize och en stickad tröja. Mycket nöjd med mina köp. Det jag blev mest nöjd över var att när jag kom hem och tittade på H&M's online shop och klickade i jacka och stövlar visade det sig att jag fick dem på köpet då min förra beställning inte är skickad ännu och med 10% på det och kod 1304, (tack My) tjänade jag på att lägga till på min besällning. Sånt gillas!

Så jävla förbannad

Varför kan saker och ting inte bara vara rätt?
Min lön är fel IGEN! Och jag får spader .. på riktigt.

Ovanpå det är ultraljudet inställt IGEN.


It's because that person wants to see you


Jag är enormt trött idag också. Jag hade kunnat ligga kvar i sängen och halv sova hela dagen. Egentligen är där inget som stoppar mig från att göra det. Vädret är verkligen hemskt idag. Det bara blåser och jag hatar när det blåser. Man kan inte vara ute då. Och jag blir på dåligt humör.

Jag var på väg att skriva en sak ang Coop's VIP idag, men jag låter bli. Haha, vet ju att detta läses.

Tror jag ska göra mig en fejk latte, sätta på SATC och mysa ner mig i soffan tills vi ska på ultraljud.

I'm very hungry. Feed me please


Jag är så hungrig och maten tar sådan tid bara för det. Bah! Ikväll blir det lasagne för det blev jag sugen på igår. Är väldigt sugen på pasta mat numera och baguette.

Ultraljud imorgon och det ser jag verkligen fram emot. Fått vänta en vecka mer ju. Sedan blir det fika hos farmor som varje onsdag nu när pappa börjat jobba i stan igen. Gillar!

Imorgon är det lön och det är aldrig roligt för mig. Haha, jobbar och jobbar, men det blir aldrig mycket nog. Dessutom är mina 3 semesterdagar inte med och det irriterar mig. Rätt ska vara rätt.


Grå tristess

Min mage förra veckan. Tycker inte att den ser så stor ut, men den känns vill jag lova. Jag längtar efter att kunna klä mig igen som vanligt folk. Just nu är det bara blaha. Imorgon går jag in i v.33 - längtar efter bebis X.

Det regnar igen och jag är hungrig. Är enormt sugen på någon pasta rätt, men vet inte vilken och känner inte alls för att behöva klä på mig och gå ut. Det är jobbigt att gå i trapporna och att gå börjar också bli en kamp, haha. 

Han ska pröva din styrka, han ska testa din moral


foto: weheartit.com

Det känns i varje liten cell av min kropp och det var absolut värt att stå upp 2 timmar för att få suga åt mig av Lasses härliga energi och hans fina musik. Det är som en drog. Jag vill ha mer..
Lars Winnerbäck – Elegi

Hon kommer från främmande vidder. Hon stannar hos dig som en dröm


Det kunde ha varit lite bättre väder faktiskt. Fast vad gör lite regn när man får höra Lasse live igen? Bara det gör att denna sommaren har varit kanon bra. Och det trots att det inte har varit så mycket sommar som jag hade hoppats på. Men det gör inget för snart är det höst.

jag saknar dig


pelle, jag saknar dig ♥

Pasta sallad är enkelt och så himla gott. ...

mms_img73041 (MMS)

Pasta sallad är enkelt och så himla gott. Nam nam ;-) vagnen är hur fin som helst och jag hittade även fina påslakan till vagn och säng. Jag kan ärligt säga att jag längtar enormt mycket efter X <3


Imorgon


Imorgon hämtar jag hem vår fina vagn.
Börjar räkna neråt och längtar något enormt efter vår X <3

Min dröm under konstruktion



You'll go and I'll be okay, I can dream the rest away.


foto: weheartit.com

Längtar!
Lisa Mitchell – Neopolitan Dreams

The new haircut


Donkeyboy – Sometimes

Klipp & färg


Klipp & färg blev det idag. Är väldigt nöjd med resultatet.

Världens sämsta start på en dag


Troligen världens sämsta start på en dag.
MVC ringer och väcker mig för att meddela att ultraljudet är inställt p.g.a sjukdom. Så nu måste jag vänta ännu en hel vecka. Det är riktigt tråkigt. Ovanpå det så öppnar sig himlen och världens skyfall startar. Jag hoppas innerligt det slutar innan jag ska till jobb. Ja justé, jobb. Nu måste jag jobba ännu längre och den semester jag längtat efter så jävla mycket måste jag vänta på ännu mer. Kan man bli ledsen?

Hela huvudet snurrar med miljoner frågor och inte ett enda bra svar. Tröttsamt.

Gravid v32


Nu är du 32 veckor gången
(eller gravid i 33:e veckan, om du föredrar att räkna så). Inte undra på att du känner dig jättestor — det är trångt därinne nu! Det ökade trycket på din blåsa kan göra att du måste stiga upp och gå på toaletten flera gånger på natten, vilket kan vara tröttande. Förmodligen ökar du nu i vikt med ungefär ett halvt kilo i veckan och hälften av det är bebisen, som under de kommande sju veckorna kommer att lägga på sig en tredjedel till hälften av sin födelsevikt. Eftersom bebisen nu lägger på sig fett börjar huden fyllas ut och bli slät och fin.

Nu väger bebisen ungefär 1,7 kg och är cirka 42 cm lång från topp till tå. Lungorna kommer inte att vara fullt utvecklade förrän närmare förlossningen, men bebisen tränar redan andning genom att "andas" fostervatten. Från vecka 32 har bebisar som föds för tidigt goda chanser att överleva och frodas. Bebisens hud blir slätare och mjukare med den ökade mängden underhudsfett.

En del bebisar har redan fullt av hår på huvudet, medan andra bara har små fjun. Att ha tjockt hår vid födseln garanterar inte att man kommer att ha tjockt hår senare i livet, men det har visat sig att barn som har tunt hår oftast har tunnare hår också som vuxna.

Om bebisen är en pojke, brukar testiklarna nu vandra ner i pungen från bukhålan. Det händer emellertid att den ena eller båda testiklarna ligger kvar tills efter födseln. Två tredjedelar av alla fall då testiklarna inte vandrat ner i pungen vid födseln har rättat till sig av sig själva vid ettårsdagen.

Du lägger förmodligen på dig ungefär 450 gram i veckan nu, framför allt därför att bebisen lägger på sig nästan halva sin födelsevikt under de sista sju veckorna av graviditeten. Försök äta bra också under den sista tiden.

Nu är magen ganska stor - du kan nog vänta dig ökad uppmärksamhet!

Jag hoppas innerligt att jag inte lägger på mig allt för mycket. Det är tungt som det är. Det känns här och det känns där. Fast jag fortsätter kämpa på. Ju mer man rör sig ju bättre förlossning. Jag vet, jag inbillar mig det. But hey, if it works - it works. Återstår att se mina damer och herrar.

Besöket hos läkaren gick bra. Hon klämde, kände och kollade. Det verkade inte vara foglossning, men jag har väääääldigt mycket sammandragningar och vila ska jag göra så fort jag känner minsta. Och skulle det bli värre så MÅSTE jag lyssna på min kropp och inte använda mitt dumma huvud. Jag vet redan nu att jag måste bli tillsagd för att jag ska göra det. Så jag lär förbli dum.

Blev halvt sjukskriven och jag är yr bara att tänka på vad allt innebär. Är enormt tacksam för att jag har vänner som ställer upp när mitt huvud snurrar runt och gör mig tokig.

Imorgon är det UL och jag längtar.

Fotbad & vanligt gnäll en måndag


Mina fötter ser hemska ut. Inte trodde jag att dem skulle ta så mycket stryk under graviditeten. Blir fotbad och sedan ska jag flörta med den blivande pappan så mina fötter får lite massage.

Mådde som vanligt när jag vaknade imorse. Det vill säga mådde illa, var öm och ville bara krypa ner igen. Men inte blev det så. Jag trodde jag skulle dö på väg till jobb - världens motvind, svettigare än i en bastu, en mage i vägen, två knä som börjat ge sig till känna igen (antar att det är min tyngd?) och en ömmande känsla i ryggen. Låter det trevligt? Vad gör man inte för lite pengar. Ha, well jag ser i alla fall fram emot att träffa läkaren imorgon. Om inget annat kanske personen tror på mig och tar det på allvar. Det är ju ett par veckor kvar och jag vill helst få uppleva lite trevligt under graviditeten och njuta av den vilket jag har väldigt svårt som det är nu. Det hoppas jag att kuratorn kan hjälpa mig med på torsdag. Längtar efter UL på onsdag!

Sammandragningar eller någon form av värka...

mms_img45068 (MMS)

Sammandragningar eller någon form av värkar. Kan säga att jag inte gillar det. Känns mycket bättre efter lite massage av bäjbi. Resa mig från soffan gör jag inte..


Jag trodde det skulle vara en trevlig upplevelse



Jag var tvungen att få luft så jag tog mit ut en liten runda vilket bara gjorde allt ännu värre. Ska det kännas såhär? Jag önskar att det inte gjorde så ont. Det är bäst att ligga ner, då känns det nästan inte alls. Fast vad har jag för val?

Nu vill X ha vårrullar (vegetariska såklart) och sötsur sås. Bara att lyda.

You are my sunshine, my only sunshine



"You are my sunshine, my only sunshine, You make me happy when skies are gray, You'll never know dear, how much I love you, Please don't take my sunshine away."

Min Max ligger hos mig. Mysigt då han säll...

mms_img47886 (MMS)

Min Max ligger hos mig. Mysigt då han sällan gör det. Mår för övrigt inte bra. Gör ont så fort jag rör mig och ovanpå det mår jag hemskt illa. Bäst idag är att Premier Leauge drar igång idag, heja Villa


Läsa och sen försöka sova. Hoppas innerlig...

mms_img17906 (MMS)

Läsa och sen försöka sova. Hoppas innerligt att jag inte har lika ont imorgon..


Fredagen den 13 augusti 2010


Det blir rensning i byrå & garderob. Jag känner att det behövs. Det ligger för mycket kläder där som aldrig används (inte bara pga graviditeten, dooh) och som gör sig bättre hos någon annan än bara liggandes här i en låda. Jag hoppas dessutom kunna förnya den lite till hösten istället för att hålla kvar gamla trasor. Just nu skulle det varit trevligt med Carrie´s closet, mhm ^_^

Förresten har jag inte mått så bra idag, men jag var dum nog att jobba i alla fall. Tyvärr är jag för dum för mitt eget bästa. Fått papper från FSK också idag. Jag har verkligen ingen lust att bli lurad. De få kronor jag har rätt till ska jag fanimej ha också.

Fejk latte, vaniljljus & en liten X som fö...

mms_img38478 (MMS)

Fejk latte, vaniljljus & en liten X som försöker göra kullerbytta i magen <3 Ute regnar det o jag suger åt mig av den rena luften.


Trött. Tröttare. Tröttast.


Trött. Tröttare. Tröttast.
En dusch och sedan blir det soffan en stund. Ännu en natt med världens sämsta sömn och en morgon med hemsk väckarklocka. Den förbannade klockan ska ringa 6 morgnar till.
Those Dancing Days – Those Dancing Days
Kate Bush – The Man With The Child In His Eyes

Trevligheter en onsdag


Tack Madde för en mysig eftermiddag. Uppskattas och värderas!
Fick köpt amningskupor till mig, shampoo, olja och duschcreme till bebis.
Unnade mig en tidning och ska koka ihop en god latte macchiato till den. Börjar undra var min mama tidning blir av? Skickade in ansökan om prenumeration på den förra månaden men har inte fått tidning?

Doften av regn är ren och ljudet av regn är lugn


Det regnar. Jag gillar det. Doften av regn är ren och ljudet av ren är lugn.

Jag har sovit jätte dåligt och har fått lägga mig en stund på soffan och sedan in i sängen igen. Det har ömmat i magen och när jag sträckt på mig så har det kännts som något lossnar?!
Hemskt otrevlig känsla men som tur är har den släppt och nu mår jag bara illa och känner mig allmänt konstig.

Blir bakad potatis med snutt sen (hoppas jag) och sen fika med farmor & pappa. Trevligt.

FUCK YOU


foto: weheartit.com

Ungefär som texten på bilden. Nej, exakt som bilden säger. Det är vad jag vill skrika ut. Tycker det är fel och jävligt lågt. Iakttagen och avlyssnad. Kan ju säga att det känns för jävligt ..

It's a small crime and I've got no excuse



Åkpåse & väska från Ellos som vi klickat hem. Väskan tänkte vi ha som skötväska. Inte många cm som skiljer den från en "riktig" skötväska + att denna är mycket snyggare ;D Eller hur?

Snart dax att bege sig till jobb. Mår hemskt illa idag och har uppstötningar nästan hela tiden. Räligt ska jag be att få tala om. Det är tur jag jobbar med fina tjejer ikväll. För annars vet jag inte ..
Damien Rice – 9 Crimes

Gravid v31



Nu är du 31 veckor gången (eller gravid i 32:e veckan, om du föredrar att räkna så).
Bebisen väger ungefär 1,5 kg nu, ser mer och mer ut som en nyfödd bebis och är ungefär 41 cm lång. Bebisens kropp, armar och ben fortsätter att rundas av i takt med att underhudsfett tillkommer – och de ser äntligen ut att vara i proportion till huvudets storlek.

På grund av trängseln därinne, har du kanske märkt att bebisen inte längre rör sig lika livligt. Men så länge den fortsätter vrida på sig lite, så vet du att allt står väl till. Det kan vara svårt att tro, men bebisen har fortfarande en hel del växande kvar innan den föds – ungefär 900 gram.

Bebisens inre organ fortsätter att utvecklas och mogna och nu kissar den, vilket är bra träning inför livet utanför. Benmärgen har tagit över produktionen av röda blodkroppar från levern.

Du har förmodligen gått upp 1,3-1,8 kg denna månad. Det är helt normalt att gå upp kring 450 g per vecka under sista trimestern, eftersom bebisen går igenom en sista växtspurt inför födseln.

Tills bebisens huvud sjunkit ner i bäckenet (kring 37 veckor om du är förstföderska och oftast inte förrän det är dags att föda, om du är omföderska), är det vanligt att vara andfådd. Orsaken till detta är, att livmodern nu är så stor att den trycker uppåt på diafragman, som spelar stor roll i din andning. Vila hjälper, så försök att ta det lugnt. Vila kan även vara bra om bebisen verkar vara liten för sitt stadium.

Får du ont i ryggen av din växande mage? Undvik tunga lyft och välj skor med låga klackar, för att minska belastningen på dina uppluckrade ligament. . Många kvinnor får ont i höfterna längre fram i graviditeten och hos vissa luckras bäckenligamenten upp så mycket, att de inte längre håller ihop benen i bäckenet ordentligt. Det kallas foglossning, eller bäckensmärta och kan vara mycket smärtsamt.


Magen, v30 +5
Det känns att den börjar bli stooooor och det känns att bebis börjar få ont om plats. Bebisen gillar att ha sin fot under revbenen och gillar att sparka till. Om jag trycker till lite så känns det bättre för en stund, men foten är där snabbt igen, haha. Jag känner att bebis rör sig mest framåt kvällen och på förmiddagen. Gillar känslan av att den rör sig. Det lugnar mig och får mig att må bra.

Vet inte vad det beror på, men jag kan inte sitta, stå eller gå längre stunder. Måste variera mig hela tiden. Jag tror att bebis trycker emot något som gör att jag känner kräkningar när jag böjer mig eller ligger på rygg. Det heter kanske uppstötningar?

Jag blir himla irriterad på människor som talar om mig för att jag är inte tillräckligt långt gången för att känna så eller så. Vem säger att min graviditet är likadan som någon annans? Jag har aldrig varit gravid innan så jag vet inte vad som är tidigt, vad som är rätt eller fel. Jag känner bara vad jag känner. Låt mig få vara gravid på mitt sätt så får ni vara det på era. Tack!

can’t-live-without-each-other love


I’m looking for love. Real love. Ridiculous, inconvenient, consuming, can’t-live-without-each-other love.” - Carrie Bradshaw, Sex and the City

Do you like my ponytail?



Min sista sovmorgon på ett tag och just denna morgon väljer bebis att trycka på kissblåsan klockan 7. Inte snällt alls, men jag är i alla fall ledig så det gör inget. Bara jag får vakna i min egen takt, så blir hela dagen mycket bättre. Just nu sitter jag med min fejk latte och vaknar till liv.

Ute regnar det fortfarande. Får mig att längta ännu mer efter hösten.
NPSH – Sophisticated Side Ponytail

When you're young, your whole life is about the pursuit of fun. Then, you grow up and learn to be cautious.


foto: weheartit.com

Från början - igen. Troligen en av de bästa serier jag sett. Jag kan se den om och om igen.

When you're young, your whole life is about the pursuit of fun. Then, you grow up and learn to be cautious. You could break a bone or a heart. You look before you leap and sometimes you don't leap at all because there's not always someone there to catch you. And in life, there's no safety net. When did it stop being fun and start being scary?”

Kräftskiva 2010






Gårdagens kräftskiva. Mycket skratt & bus. Vad annars när man har tokig släkt och galna vänner? Smakade västerbottenpaj för första gången och det var riktigt gott ihop med nyskalade räkor.

Det regnar & är söndag. Perfekt dag för en...

mms_img67007 (MMS)

Det regnar & är söndag. Perfekt dag för en bra film.


Lördag morgon & solen trängs bakom täta moln


foto: weheartit.com

11.26 vaknade jag & trodde att klockan var runt 8 .. Det var verkligen skönt med sömn och det känns att jag behövde få sova ut. Sitter med min yoghurt och läser bloggar. Jag hittade en ny fin blogg idag. In och titta och inspireras av hennes underbara bilder.

Ikväll ska vi på kräftskiva. Det ska bli riktigt roligt. Måste bara komma ihåg att ta med mig kameran så jag inte missar några roligheter som jag vet att det kommer bli, hehe.

Snyggaste klockan :-D tack Jessica. Ledig ...

mms_img47002 (MMS)

Snyggaste klockan :-D tack Jessica. Ledig i helgen och det känns underbart. Det gick bra hos mvc idag. Bebis ligger med huvudet ner, men än är det inte fixerat. Fick även tid till läkare & kurator. Känns lite bättre.


Sims nördar mig



En riktig sims nörd har jag blivit. Längtar efter att få spela efter jobb och här har jag suttit sedan jag kom hem ifrån Nina. Jag har faktiskt lagat mat och tittat på Parenthood också. Så deså!

Bara imorgon också, sedan har jag 3 dagar ledigt om jag inte kollat fel. Det ska bli så himla skönt att bara få lov att vara hemma istället för att gå upp och gå iväg. Lördag blir det förstås kräftskiva hos faster & Henrik, men utöver det ska jag bara vara hemma. Vila mig & mysa med min mage ♥

Det smakar bra ihop med sims & en livlig b...

mms_img19099 (MMS)

Det smakar bra ihop med sims & en livlig bebis. Har hemskt ont i slutet av ryggen o nedre delen av magen. Inget trevlig känsla, tur vi ska till mvc imorgon :-D


Konsum har goda mini morötter. Smakar fint...

mms_img10317 (MMS)

Konsum har goda mini morötter. Smakar fint efter min promenad & känns lite bättre nu. Har skickat sen får vi se vad nästa svar blir.


Rensar huvudet o får motion

mms_img70242 (MMS)

Rensar huvudet o får motion


Mår jag bra? Så fan heller.

Att det ska behöva vara så jävla jobbigt .. Jag orkar fanimej inte. Det är nästan mer påfrestande för mig psykist än fysikst.

Det är fan inte meningen att man ska behöva må så äckligt dåligt.
Och det är ännu bättre att vissa faktorer kunde undvikits men såklart gör dem det inte.
Det är väl tur att jag inte vet bäst själv utan att andra ska veta åt mig och göra mina beslut.

Är det såhär det är att gå in i väggen? Eller jag bara har ett sammanbrott?
Är jag arg? Mycket. Är jag irriterad? Så in i helvete. Mår jag bra? Så fan heller.

Jag hade behövt fredag nu eller imorgon gärna. Prata och få hjälp om hur jag ska göra.

Gravid v.30 = ca.10 veckor kvar



Nu är bebisen drygt 39 cm lång. Ökningen i längd saktar snart av, men bebisen kommer att fortsätta lägga på sig vikt ända fram till födseln. Förmodligen väger den ungefär 1,3 kg nu.

Lungor och matsmältningssystem är nu nästan färdigutvecklade och bebisen fortsätter att blinka. Den kan förmodligen se vad som händer inne i livmodern, till exempel skiftande ljusnivåer och rörliga ljuskällor. Om du håller en ficklampa mot magen, kanske bebisen inte bara vänder sig mot den, utan sträcker sig eventuellt mot ljuset.

En del forskare tror att det stimulerar bebisens synutveckling om du har magen ”ute” i ljuset. Förvänta dig inte att bebisen ska ha perfekt syn när den föds, däremot – nyfödda ser bara någorlunda bra på 20-30 centimeters avstånd. Normalseende barn når inte vad vi menar med perfekt syn förrän kring åttaårsåldern. Bebisen har nu ögonbryn och ögonfransar.

Nu omges bebisen av ungefär en liter fostervatten, men det blir mindre när den blir större och det blir trångt. Din expanderande livmoder trycker på diafragman, vilket kan göra att du känner dig andfådd och har svårt att andas ordentligt, men det är en naturlig följd att att det är trångt där inne.

Lilla X börjar bli stor. Det känns både i magen och utanför. Det är härligt när det sparkas och slåss i magen. Jag brukar banka tillbaka för att retas. Ibland får man en box tillbaka. Utanför magen känns det också, väldigt mycket. Minsta sak är jobbigare och tyngre, men fortfarande inte så jobbigt att jag inte står ut. Att gå upp för trapporna är ett test varje dag, haha och att cykla fram och tillbaka till jobb är ännu tuffare. Men det som just nu är tuffast det är att böja sig ner och sitta i kassan. Magen får ta många smällar och det är väldigt många lyft då handscannern ej fungerar. Det känns inte bara i magen utan också i mina axlar och min rygg..

Jag har svårt att förstå att om ca 10 veckor är det BF. Var det inte igår vi fick plus? 10 veckor är ingenting och jag har en känsla av att tiden kommer fortsätta gå fort hela vägen. Hoppas det, hihi.

Cassandra Rhodin



Jag gillar detta.
Cassandra Rhodin är verkligen helt fantastisk.
Hade absolut inte sagt nej till en tavla eller två av henne.

Jag börjar få Sims abstinens.. & en latte ...

mms_img48811 (MMS)

Jag börjar få Sims abstinens.. & en latte vill det blir bra


Blev lite sugen på Leo, det var längesedan...

mms_img67463 (MMS)

Blev lite sugen på Leo, det var längesedan ;-)


En mycket trevlig "bild"kväll



Det blev en hel kväll med mamma, Ralf & Ann igår. De andra två försvann och när vi väl möttes upp igen så splittrades vi lika fort igen. Inte lika roligt, men inget att göra åt. Vi hade trevligt i alla fall och jag fick se Niklas Strömsted och Dan Hylander. Eftersom jag inte hade planerat att åka in på festivalen så visste jag inte att Timo Räisänen spelade igår. Lite osis att man missade det faktiskt. Det skulle ju varit kul att höra & se honom live. Fast jag hänger inget läpp för jag fick ris & vårrullar.

Väntar på mat och fick ett enormt sug efter sill & potatis idag. Om det har med graviditeten att göra eller bara att jag behöver få i mig omega 3 vet jag inte, men nu ska mitt sug bli stillat.

80tals brud



Måste visa mina nya solbrillor. Dem är tok snygga & härligt lime gröna. Sanna gillar!

Nu blir det sängen för jag kom på att jag jobbar imorgon. Det känns sådär, men vi fixar det.
Det måste vi ju, för vad blir det annars av mig? Haha, flams & trams. Lite trött - jaaaa!

  RSS 2.0