Sweet sunday


Liten börjar bli stor. Aldrig förr har tiden gått så fort. Det är både härligt och skrämmande. Jag hinner inte med. Jag försöker njuta och ta till vara på varje minut, men det känns som jag missar hur mycket som helst. Malcom är nu 3½ månad och om 15 dagar är han 4 månader. 4 månader!

Igår blev det en promenad hem till mamma. Där drack vi vaniljte och åt goda wienerbröd. Mums! Malcom var pigg och glad nästan hela tiden.

Idag ska vi åka med farmor & Pelle hem till pappa & Pia. Ska bli mycket trevligt. Ha en trevlig lördag!

some new


Kalender för 2011. Fantastiska illustrationer av Camilla d'Erroco.
Uggle lykta från Lagerhaus - I love! Den är underbar.

Take away mugg


Take Away Mugg hemma? Yes plz.
Har blivit en riktig latte morsa och Espresso House's vanilla latte is lovely.

what's what

Godmorgon! Startade dagen med bebismys i sängen. Nu sitter jag med kaffet och mina saffransklipp framför datorn medan Malcom sitter i sin sitter och tittar på tv. Vi ska försöka få tag på min mamma så jag vet om det blir en runda in till Helsingborg eller inte. Vi får se .. anyhow! Ha en bra fredag.

coulda, shoulda, woulda


”As we drive along this road called life, occasionally a gal will find herself a little lost. And when that happens, I guess she has to let go of the coulda, shoulda, woulda, buckle up and just keep going


du letar efter gråa dagars själ att skynda på


Malcom sover FORTFARANDE?! What the hell, haha. Ja det gör mig inget, men jag är inte van att ha såhär mycket tid för mig själv. Känns .. konstigt, ovant, nästan fel. Kaffe, Winnerbäck & slösurf - woho.

När Malcom vaknar blir det byta om, amma och sedan ner på stan med gudmor Jennie
 Lars Winnerbäck – Gråa dagar


Inbetween worlds with balance ♥

Lykke Li – I Follow Rivers
Lykke Li – Dance, Dance, Dance
Kleerup – Until We Bleed (Feat. Lykke Li)

I neeeeeeed more time


Passar på att dricka kaffe, slö titta SATC och komma ikapp med bloggar. Natten vad sådär, men inte jätte usel. Värst är min rygg och fram mot magen. Min kropp är inte alls vad den varit märker jag ..

My weekend baby


Foto ifrån helgen. Orken finns inte där den ska och jag bryr mig ärligt inte om att uppdatera bloggen. Det får bli som det blir.

Timmy Time


Vi sitter och tittar på Timmy Time på Disney Channel. Jag vet inte om det är jag eller Malcom som tycker om det mest, haha. Fast han ser rätt nöjd ut i sin babysitter min lille prins. Det är en utmaning att roa en 3 månaders bebis samtidigt som man ska försöka göra något eget, haha. Fast kaffet smakar i alla fall bra ;-)

Idag blir det inte många knop. I alla fall inte innan 4. Jag är jätte trött i kroppen och känner bara för att vara hemma en stund. Vi ska ju till min farmor i eftermiddag och sedan till min mamma i vanlig ordning på onsdagar.

Snart 7 kilo kärlek


Foto från dopet 2011.01.15

Vår underbara kille är inte så liten längre. Passerat 3 månader och idag fick han sina sprutor. Han var jätte duktig och grät bara lite. Jag satt utanför för att inte min rädsla skulle smitta av sig. Tack Jennie för att du hjälpte mig idag och höll honom. Du är guld  Malcom är nu 65 cm lång och 6810 g tung! Snart 7 kilo kärlek. Fantastiskt!

Hon frågade om vi hade utländskt blod i familjen och då får jag ju svara ja numera sedan vi fick veta att vår biologiska farfar var ifrån Ungern. För mig betyder det inget då farfar är farfar oavsett blod. Men jag tyckte hon sa något om att han då skulle ha någon mer spruta, men det var bara bra eller något. Ja, jag var så inne i att klä av Malcom, haha.

Och på tal om biologiskt hit och dit så har jag läst en hel del på sistone som sårar och gör mig arg. Människan är en falsk varelse som gör allt för sin egen vinning. Det står mig upp i halsen och jag är riktigt glad att jag inte förstår tänket. Man smutskastar inte människor man inte ens pratar med. Det är lågt.

Nu ska jag fortsätta leta böcker till Malcom. Har ni några bra tips? Tänkte man kunde läst vid nattningen så vi kommer ner i varv. Fast att Malcom är lite liten för att förstå kunde det varit en mysig stund och kanske vi sluppit ha en frusterad mamma på kvällarna, haha.

Doppresenter och en fin pojke


Dopgåvor & huvudpersonen
Imorgon ska vi till bvc på 3 månaders kontroll. Upp och ut tidigt, haha. Vi är ju aldrig redo innan 12 oftast. 

Malcoms dop


Vilken fantastisk dag vi fick. Malcom's dopdag kunde inte ha blivit bättre. TACK ALLA som var med och hjälpte oss göra denna dagen så underbar och fin. Malcom var jätte duktig hela dagen och somnade fort ikväll. Dessutom är det Malcom's 3 månaders dag idag. Min stora, underbara kille. Var tar tiden vägen?
Dessa foto lånade jag min fina vän Anna som agerade fotograf till största delen. Tack hjärtat

MMS - Äntligen lite SATC maraton ;-) passa...

1294925797073 (MMS)

MMS - Äntligen lite SATC maraton ;-) passar perfekt då vi har innedag idag. Peter har vagnen med på jobb för att pumpa hjulen och tvätta av salt och smuts. Malcom och katten sover. Funderar på att byta namn på Max till Mr Big, haha. Han är ju big ;-)


La photoCabine


Dricker kaffe & tar foto i en tjusig fotoautomat. Känner mig extremt snygg på morgonen. Haha, behöver en haircut pronto. Fast det är inte prio ett just nu då det är dop på lördag och en bebis som behöver blöjor.

Sovit bättre inatt än igår, men likväl inte bra. Känner inte för att gå ut men vi ska träffa prästen idag så jag får vackert börja klä mig snart. Sedan blir det fika hos farmor som alla andra onsdagar. Gillar! Promenad efter det så min gosse får sova lite i vagnen. Han älskar ju att ligga i den när vi är ute.

Take care för nu skriker någon på mig, haha.

I had nowhere to run to nothing to hold on to I came so close to giving it up


Äntligen vanlig vardag igen!
Vi startar den med att gratulera David & Filippa som fick en underbar "liten" tjej inatt. Ni får pluspoäng för den fina bodyn hon har på sig, hihi. Jag fick sms i fredags kväll att det var igång och inte hade jag kunnat tro att det skulle dröja ända tills inatt. Men äntligen är väntan över och ännu ett stort grattis till er.

Det blir även en tur till veterinären idag då Max springer på lådan hela tiden IGEN. Han har skvätt rött på våra täcken, skötbordet, badrumsmattorna och badkaret. Överallt. Så jag håller tummarna att allt går bra och jag inte blir allt för fattig. Har ju ett dop på lördag. Pust!

2010

1. gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
jag gjorde nog inte allt det jag ville, men det absolut största och bästa var att föda min underbara son och bli mamma.
2. höll du några av dina nyårslöften?
jag kommer inte ihåg vad jag hade som nyårslöfte så jag antar att jag inte höll det.
3. blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
ja, min älskade madde & daniel fick en fantastiskt fin pojke, min fina annie födde en underbar dotter i april och nina & fredrik fick en vacker dotter i augusti.
4. dog någon som stod dig nära?
nej, tack och lov.
5. vilka länder besökte du?
åkte på efterlängtad fotbollsresa med pappa till Birmingham och såg Aston Villa. 
6. är det något du saknar 2010 som du vill ha 2011?
bättre ekonomisk översikt, bättre självkänsla & mer glädje.
7. vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
dagen då Malcom föddes, 15 oktober.
8. vad var din största framgång 2010?
att jag födde vaginalt och att jag klarade det utan någon smärtlindring. det hade jag aldrig trott att jag skulle fixa. jag var så rädd och nervös när BF datumet passerat att jag nu i efterhand är så himla imponerad över hur bra jag tog allt.
9. största misstaget?
att jag inte spenderade mer tid utomhus.
10. har du varit sjuk eller skadat dig?
jag fick bihåleinflammation i mars, men annars har jag aldrig mått bättre.
11. bästa köpet?
mina klänningar och mina mina sandaler. det var verkligen underbart att ha klänning när magen började synas.
12. vad spenderade du mest pengar på?
telefonräkning, hyra, mat - det där vanliga & tråkiga, men nödvändiga. annars har det blivit en hel del på kläder till mig själv när jag växte och till malcom.
13. gjorde någonting dig riktigt glad?
ultraljudet (det var DÅ jag verkligen förstod att jag var gravid), att madde var gravid ungefär lika långt som mig, resan till Birmingham, grillningar i skogen.
14. vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
lars winnerbäcks album änk om jag ångrar mig och sen ångrar mig igen, oskar linnros - från och med du 
15. var du gladare eller ledsnare jämfört med tidigare år?
jag tror jag varit mycket gladare, men samtidigt mycket ledsnare. mycket påverkade mig och jag grät för allt som gick emot mig (och det sitter i än)
16. vad önskar du att du gjort mer?
umgåtts mer med mina vänner och familj.
17. vad önskar du att du gjort mindre?
stressat.
18. hur tillbringade du julen?
lille jul vad vi hos peters syster, julafton var vi hos peters mamma, juldagen var jag & malcom först hos farmor och sedan mötte vi peter och gick hem till min mamma. annandagen var vår årliga jultura.
19. blev du kär i år?
jag var redan kär, men blev kanske lite mer kär i peter när malcom föddes.
20. hur många one night stands?
nej tack, dem behövs inte.
21. favoritprogram på tv?
NVCIS, The Mentalist, Lie to Me, Top Model, 2½ Men .. och sen tittade jag på det som var på tv.
22. hatar du någon nu som du inte hatade i början av 2010?
nej jag tror inte det.
23. bästa boken du läste 2010?
började läsa, men helt plötsligt slutade jag. jag vet inte varför?
24. största musikaliska upptäckten?
hurts, the national
25. något du önskade dig och fick?
en snabb och smidig förlossning & världens finaste lilla pojke.
26. något du önskade dig och inte fick?
en sommar med mycket kul.
27. årets bästa film?
såg jag någon film?
28. vad gjorde du på din födelsedag 2010?
jag firade hemma hos mormor som vi har gjort sedan jag föddes (förutom två gånger) eftersom vi fyller år på samma dag och underbarare födelsedag kan man aldrig få.
29. finns det någonting som skulle ha gjort ditt år ännu bättre?
ja att folk lärt sig att ibland blir det kanske för mycket.
30. hur skulle du beskriva din stil år 2010?
mammakläder! fast jag hade bara ett par mammajeans och två mamma tunikor, resten var klänningar och långa tröjor. enkelt och bekvämt.
31. vad fick dig att må bra?
min mage som växte, jag kände mig vacker & kvinnlig.
32. vilken kändis var du mest sugen på?
james mcavoy, this year every year!
33. vilken politisk debatt engagerade dig mest?
jag förstår mig inte på politik så det är för mig totalt ointressant
34. vem saknade du?
cillan & emilija.
35. de bästa nya människorna du träffade?
anna, men henne träffade jag nog innan? haha eller?
36. en värdefull läxa du lärt dig i år?
jag klarar mer än jag tror. jag har lärt mig att lita på mig själ, min kropp och till min förmåga att vara en bra mamma. för jag är faktiskt den bästa mamma till malcom!
37. citera en sångtext som summerar ditt år?
evighet som kändes
som en evighet på riktigt


MMS - Malcom ligger just nu och skäller på...

mms_img51015 (MMS)

MMS - Malcom ligger just nu och skäller på leksakerna i babygymmet. Mammas goding <3 själv hade jag kunnat må bättre. Legat med feber i 2 dagar och ser ingen bättring på gång. Är riktigt jobbigt och speciellt nu med liten oxå. Men vi kämpar :-)


Heaven for me


H E A V E N - for me!

Det kom en bil och körde över honom



Jag älskar att Hipp Hipp är tillbaka.

all I need is you needing me


Jag är så fylld med glädje att jag hade kunnat spricka.


Scared baby boy


Jag älskar att ta foto på Malcom för han ser alltid lika chockad ut, haha. Just nu ligger han i soffan på fällen och sover. Jag passar på att dricka kaffe och slö surfa. Idag tänker jag inte sitta någon längre stund vid datorn eftersom jag satt nästan hela dagen igår. Men resultatet blev ju riktigt bra måste jag säga.

Solen skiner, snön har börjat töa bort och jag längtar efter våren. Vintern har gjort sitt nu tycker jag och jag är trött på att behöva frysa röven av mig när jag är ute med vagnen, haha.

things that inspire


Meet Me In The Pouring Rain


Nu har jag pillat med denna bloggen sedan imorse & jag känner att nu är den okej att använda. Bra? Dålig?
Ska i alla fall stänga ner och borsta mina tänder. Hoppas få sova en stund innan lilleman vill äta.


  RSS 2.0