But I'm still lookin' to the stars above


foto: Pappa & jag på italiensk restaurang/pub på Standsted airport, april 2010.

Dricker filmjölk, lyssnar på musik & väntar på tiden. Vi ska tura med mamma & co idag. Det är tradition för dem/oss, men jag brukar oftast jobba. Fast inte idag. Klockrent! Det är bara lite trist att det är värsta stormen ute. Blåser som bara den och känns kallt när man tittar ut. Brrr, men vi ska nog få trevligt i alla fall. Det blir ju vad man gör det till. Eller hur?

Härliga fredag



Tiden på jobb gick så otroligt långsamt idag. Det stod verkligen stilla vissa minuter och jag trodde aldrig att vi skulle sluta. Men se det gjorde vi och det är så himla skönt att slippa väckarklocka och måsten imorgon. Jag tänker bara vara och göra ingenting. Jo jag ska pilla på min nya telefon. Trivs så himla bra med den just nu och är riktigt glad för att där låg ett lime grönt skal med.

Ikväll slappar vi med varsin dator, cola & musik. Härligt! Bebis X rör sig trevligt i magen och jag har inte lika ont just nu som jag haft idag. Hoppas det inte håller i sig för då blir det ringa till MVC och kolla upp. Hoppas ni har en bra fredag och får en fin helg.

I never thought about love when I thought about home


foto: Birmingham 2010

Det blev några fler timmars sömn inatt och det tackar jag för. Fast jag känner att jag hade gärna legat kvar hela dagen i sängen och gömt mig under täcket. Det känns som en sådan dag. Jag får bita i det sura äpplet och hålla god min. Det går förhoppningsvis lite fort idag? Hoppas på det!

Igår beställde jag min X10 mini och jag känner mig nöjd med beslutet. Jag har velat fram och tillbaka, ändrat mig och ångrat mig från den ena telefonen till den andra. Jag hoppas jag hinner få den innan helgen. Kan jag ha en sådan tur? Det hade varit fint faktiskt. Riktigt jävla fint.

Broder Daniel – Whirlwind
The National – Bloodbuzz Ohio

Idag kom vår barnstol. Oh det känns så him...

dsc02199 (MMS)

Idag kom vår barnstol. Oh det känns så himla underbart :-D jag kan inte beskriva hur mycket jag längtar efter X <3


Vad är det som gör att man glömmer saker, att man glömmer att man trivs med livet ibland?



Hemma hos mormor finns många fina saker. Hennes kristallkronor & fina ljusmanschetter.

Jag mår illa från och till och det märks att jag inte fått sova mycket inatt. Hade gärna somnat nu.
Max skriker och jag lider med honom. Allt tyder på ny urinvägsinfektion eller stenar. Måste få tid till veterinären så att mitt monster blir bra igen. Så att jag kan må bra igen för hans skull.

Xperia X10 Mini Black/Lime



Efter jobb blev jag bjuden på middag hemma hos Dan & Fia. Det var verkligen himla trevligt även om jag kanske var något övertrött, haha. Det var i alla fall tio gånger godare med tacos än med donken som jag skulle ätit. Fast jag tar igen donken idag, hehe. Blir dagens midda på jobb. Kanske. Om Madde kommer när jag har middag, hihi. Min snutt <3 Förgylla min dag på jobb. BEHÖVS!

Fia visade upp sin nya telefon och Sanna tyckte mycklet om den. Limegrön, liten & nätt att ha i handen. Mycket att lära sig på den förstås, men absolut en telefon jag skulle vilja ha. Nu ska vi spara ihop 2500:- så jag slipper gå med min ovän länge till.

I really fuked it up this time

Guid mornin!
Tror jag har sovit bättre inatt? Jag har ännu inte vaknat till liv än så jag har inget bra svar, haha. Tar ju någon timme att bli människa och nu när jag är utan kaffe tar det längre tid. Har min fejk latte i alla fall. Ser mer god ut än den är.

Jobb idag också och jag hoppas jag slipper halsbränna & foglossning(?) Återstår att se.
Mumford & Sons – Little Lion Man

Gravid v29



Nu väger bebisen dryga kilot och är ungefär 39 cm lång från topp till tå. Hos pojkar börjar testiklarna sin resa från sitt ursprungliga läge nära njurarna till pungen. Flickors klitoris sticker ut mer än den kommer att göra från de sista veckorna innan födseln, då den göms bakom de inre blygdläpparna.

Bebisens huvud växer och hjärnan utvecklas och växer snabbt. Nästan alla bebisar reagerar på ljud och ljus vid 30 veckor.

Bebisens näringsbehov blir större under tredje trimestern och du behöver äta mycket protein, C-vitamin, folsyra, järn och kalcium (ca 200 mg går åt varje dag till att bygga upp bebisens skelett), så se till att äta mat som är rik på dessa näringsämnen. Skelettet byggs upp nu, liksom hjärnan, musklerna och lungorna.

Magen ser inte så stor ut som den känns och över lag mår jag fortfarande riktigt bra. Det känns att man bär på extra vikt. Sätter jag mig på huk nu är det inte bara svårt att komma upp igen, utan det spänner och ömmar rejält i vader och ben. Det känns som om jag har foglossning?! Fast jag är inte säker, jag vet inte hur det ska kännas. Jag kan känna X röra sig varje dag nu och jag älskar det. Det känns att grodan växer. Spänner fint i magen vissa gånger, men det är det absolut värt.

Ikväll lyssnar jag på detta och fortsätter längta efter hösten.

Vinn en systemkamera



Jag är riktigt tävlingssugen just nu och passar på när det finns möjlighet. Idag tog jag chansen och tävlar om denna systemkamera här. Vore helt underbart om man skulle lyckas vinna såhär innan bebis kommer. Det hade ju varit helt fantastiskt, eller hur? Håll er tummar och tävla själv =)

Världens starkaste björn


Vi har fått världens sötaste barnvagnsmobil. Iiiih, vill hänga upp den & promenera runt i stan NU. Tack till Dan & Fia som köpte den till oss när dem var på Ullared. Vill dit innan X kommer. Hinner jag? Tiden går så fort och man har ingen tid över ..

Är totalt otaggad att jobba. Har sovit jätte dåligt och känner mig ur form. Ingen bra start på denna veckan som är så himla lång. Kollade igenom mina gamla scheman från andra somrar, vad hände med att dela upp och göra det lite jämt? Det är väl inget fel med det?

Sunday afternoon in the park



Eftermiddagen i bilder.
Saknar dig redan bajbi!

Ikväll känner jag öm och stor. Magen spänner rejält och jag tror bebis har börjat komma upp till mina revben. Det är aj aj. Jag älskar varje gång jag känner bebis röra sig, men ibland kommer den åt ställen så man veknar. 11 veckor och 2 dagar kvar. Jag kan inte smälta det. Hoppas det går fortsatt fort fram tills jag vet när jag får gå. Orkar nog inte mycket längre fast jag gör så gott jag kan. Vad mer kan man begära?
Känns i alla fall bra att jag har mina trogna att lyssna på. Bara en som varit gravid vet vad en som är gravid menar och känner. Det går inte att förklara för någon som aldrig varit med barn. Man kan endast föreställa sig, inget annat. Och den som påstår sig annat ljuger så det stänker om det.

Höstdrömmar


Med tanke på dagens väder så är H&M's höst kollektion verkligen lockande att klicka hem. Aldrig förr har H&M lockat mig som nu. Vad har hänt? Jag är troligen den enda som längtar efter hösten just nu, men jag verkligen älskar den årstiden. Och i år kommer jag förhoppningsvis vara ute på många höstpromenader ihop med vår dröm ♥ Längtar något enormt efter dig X.

Högt på önskelistan just nu inför hösten:
Stickade koftor & cardigans.


Äta bullar, dricka läsk & fisa



Dricker te, lyssnar på Basic Element & svettas. Ska faktiskt bli skönt att komma ut. Min bajbi kommer om ca 10 minuter. Jääääs! Sist vi sågs var på sjukhuset (utanför, but still). Äta bullar, dricka läsk & fisa. Japp, it will be great. Nej vi umgås inte som så många andra.
Det är därför vi har så roligt.

Ingen rubrik



Jag vakna faktiskt av mig själv först, men somnade om igen till klockan ringde. Åsa kom lite efter 10 & sedan traskade vi ner till havet med barn och hundar. Lite små kallt var det idag, men det var skönt att komma ut. Och alltid lika härligt att träffa Åsa. En glad och varm tjej.

Vad händer mer idag?
Något kul hoppas jag. X bollar runt i magen känner jag. Mysigt! Jag önskar vi kunde kört till IKEA och bara handlat. Längtar efter att få gå där och köpa till bebis.  

K L A D D K A K A


Fredag kväll & jag är fortfarande mätt sedan middagen, men man får alltid plats med kladdkaka.

Vardagsbestyr





Äntligen helg!
2 lediga dagar & jag ska försöka att koppla av. Det är svårt. Jag har redan börjat stressa eller vad man ska säga. inte bra alls detta. Fast det är bara för att jag inte klarar av att bara sitta och titta på väggarna. Något måste hända & gärna direkt när jag känner att jag behöver det.

Jag känner dock att 2 dagar är på tok för lite ledigt för att jobba 11 dagar. Så länge inte kroppen säger ifrån försöker jag. Sen, vink vink. Inte värt det. Min bebis är värd mer än så.

Imorgon träffar jag Åsa & på söndag leker jag med Fija. Två träffar att längta till. Ikväll äter jag middag med mamma OM jag slipper sitta och vänta allt för länge. Annars blir det soffan eller något. Kolla Twin Peaks & äta glass. Inte fel det heller när inget annat händer.

Mästerkatten i stan


Äntligen en såndär härligt bra dag.



Jag & Madde med våra magar. Haha, det ser så jävla roligt ut när man ser det från "er" vinkel. Det skiljer 10 dagar mellan oss just nu, men man vet aldrig hur det slutar. Kommer bli så kul!

Idag har varit en riktigt underbar dag. Jobb var som vanligt ungefär. Jag var glad igen. Det märkte Madde så jag fick världens finaste sms av henne som gjorde mig på ännu bättre humör. Efter jobb mötte jag upp Nina och vi cykla ut till Allt i Gläntan för fika & mys. Skönt att slippa stan för en gångs skull och bara kunna umgås. Jag drack latte och idag smakade det sååå gott.

Nu: Piggelin & 20.00 är det äntligen nytt avsnitt av Parenthood.

Varvar ner i soffan med lite gott. Snart b...

dsc02191 (MMS)

Varvar ner i soffan med lite gott. Snart börjar Livet på BB på kanal 5. Jag fasar för vad som komma ska, men kan likväl inte låta bli att titta.


Ge mig hopp, ge mig mod, ge mig A-kassa o bo

Ikväll spelar Danne Stråhed utanför mig på Slottscafeét, men jag ska faktiskt inte sitta på balkongen utan jag möter upp Annie, Alice & Laila för en härlig stund i gräset. Sommarkvällar ska spenderas ute.

Det gick fort på jobb & det gillas. Mer sådant.
Hoppas på mycket, men vet att det kommer bli svårt & svårare.
Danne Stråhed – Fönsterkuvert

den vackraste stunden i livet var den när du kom



den vackraste stunden i livet var den när du kom
och allt var förbjudet
och allt som vi gjorde den stunden vill jag göra om
för det ekar i huvudet
Lars Winnerbäck – Kom änglar

Gravid v28

Den här veckan väger bebisen drygt ett kilo och är ca 38 cm lång från topp till tå. Ungefär vid den här tiden kan bebisen öppna ögonen och vrida på huvudet och en stark ljudkälla lyser på utsidan. Den blinkar med ögonen och har ögonfransar. Underhudsfettet bildas och skelettet utvecklas, även om det fortfarande är mjukt och böjligt. Benstommen hårdnar inte ordentligt förrän efter födelsen. Nu ligger slutspurten framför dig!


Det är väldigt svårt att föreställa sig att det bara är 12 veckor kvar till BF. Jag räknar inte med att bebis X kommer på dagen eller ens tidigare, men det hade varit häftigt. Jag själv mår mestandels bra. Det är jobbigt att ta sig upp för trapporna och att cykla till jobb. Jag går hellre, men det tar för lång tid när jag ska till jobb och än måste jag ha lite ork kvar. Jag kämpar ..

Stackars liten



Mitt monster ligger helt utslagen bakom mig. Stackars liten. Själv känner jag mig också utslagen. Det började som magknip igår och har övergått till något helt annat. Jag hoppas innerligt inte att jag är magsjuk?! Det märker vi annars om fler på jobb blir dåliga imorgon ju, haha. Kan bli roligt


Tycker om att stå intill dig



Det var de lediga dagarna. Hade jag verkligen inte fler?
Jag vill sova mer, umgås med vänner, lata mig & framför allt slippa känna press.

Any how, idag gjorde jag glukosbelastning på MVC. Det smakade faktiskt inte så illa som jag trodde. Vissat var det sött, men inte mer. 75 gram socker i 2 dl vatten med lite citron, yummi. Fick sitta där i drygt 2 timmar för dem skulle läsa av, men under tiden kollade barnmorskan min mage och mamma fick höra X hjärta. Härligt ljud när det dyker upp som ett mullrande tåg. Magen hade växt 4 cm sedan v25.

Skickade in ansökan om havandeskapspenning idag också. Det kan bara bära eller brista. Jag får helt enkelt hoppas på det bästa annars får jag be min barnmorska om råd. Inte meningen att jag ska tvinga mig själv att göra något jag mår dåligt av. Eller hur man ska förklara det. Det är ju inte lätt för någon som ALDRIG varit gravid förr. Men det märks att man går och bär på lite extra vikt nu. Ojoj, att gå upp för trapporna är en utmaning. Tur jag har så förstående vänner och familj. Finns ju dem som inte är det ..

Bo Kaspers Orkester – Intill dig (med Pauline)
Danne Stråhed – Fönsterkuvert
Lars Winnerbäck – Elegi

Let's get this day started



Let's get this day started.
Jag hoppas att zebrahatten jag såg igår finns kvar idag. Den var så snygg & so me. I'm tell'in you.
Sista karnevalsdagen idag och efter 2 dagar där nere känns det i benen/ryggen. Fan det är tungt att bära barn, haha. Fast jag försöker bita ihop och ha roligt. Tråkigt att mina lediga dagar snart är slut. Varför tar dem alltid slut så fort? Borde vara jobb dagarna som ska ta slut fort och inte de lediga ju.

inatt så drömde jag om dig och det väckte gamla minnen



Om ca 8½ timme är jag ledig i 4 dagar. Jag längtar. Det är precis vad jag behöver. Just nu rör det sig alldeles för mycket i mitt huvud och igår höll jag nog på att bli tokig. För en stund i alla fall. Det känns som tiden inte räcker till och att jag blir mot arbetad. Jag ska göra det som känns bäst för mig och inget annat. Men hur vet jag vad som är bäst för mig? Jag vill ju så gärna, men har en svag känsla av att det inte kommer gå. Ska jag likväl utså även om det kan skada? Hundra miljoner frågor utan svar.

Idag drar Landskrona Karnevalen igång och det ska bli kul med en livlig stad. Jag vet inte om jag ska ner något ikväll. Beror helt på hur jag mår efter jobb. Annars är det hel dag med Madde imorgon i alla fall. Och på lördag ska vi träffa pappa och lyssna lite musik och annat.

 Lars Winnerbäck – Fribiljett mot himlen

Snabbis

Jag sitter hos mamma och blir lite omhändertagen. Det är fint med mamma. Vi ska fylla i papper till försäkringskassan och jag blir tokig. Varför ska det vara så j'vla svårt? Jag trodde inte att det skulle vå himla stressigt och ångestfullt att vara gravid.

Liten gnällspik



Min bebis mage i v26 (+) sittandes i soffan. Jag ska försöka filma när magen rör sig någon gång.

Jag tror jag har sovit bra inatt för jag har inte varit uppe klockan 4 som jag varit de sista nätterna. Tumme upp! Jag känner mig dock väldigt förkyld eller på väg att bli det. Härligt som fan ju .. Fast det är inte konstigt om jag blir sjuk nu. Springer runt i en bastu och svettas som tusan och sedan i kassan sitter man med fläkten på full speed mot en. Men vad gör man när man är genom våt?

 Orchestral Manoeuvres In The Dark – Sailing On The Seven Seas

Mitt monster



Mitt monster ligger och är snygg på morgonen när en annan ska till jobb.
Han har det bra han. Nu har jag ingen ork kvar så go'natt och sov gott!

Gravid v27: Bebis hickar



Nu väger bebisen nästan 875 gram och är drygt 36 cm lång från topp till tå. Ögonen öppnar och sluter sig, bebisen sover och är vaken på regelbundna tider och den kanske suger på fingrarna eller tummen.

Om du känner rytmiska fosterrörelser nu, kan det mycket väl vara hicka – vilket är vanligt denna vecka och under resten av graviditeten. Anfallen av hicka brukar inte vara så länge och går över av sig själva.

Nu når livmodern din bröstkorg, vilket kan göra dig andfådd, om du inte redan är det. Från och med nu och under de sista tre månaderna är det inte ovanligt att drabbas av kramp i benen, hemorrojder, åderbråck och klåda på magen.


Det är rätt otroligt att bebis är så stor nu och får plats i min mage. Att den ska bli ännu större inne i magen är svårt att förstå just nu. Tycker att min mage är precis lagom nu. Lite större kan jag gå med på, hihi. Det buffar på med jämna mellanrum och jag har sett magen röra sig. Så himla häftigt.

Själv mår jag förhållandevis bra, men det är tufft att göra vissa saker. Jag vill ju så gärna klara av saker, men tack vare min bebis så lyssnar jag faktiskt på min kropp. Det är ingen som tackar mig och jag hade aldrig kunnat leva med mig själv om jag skadar bebis.

Slit och släng för ingenting

Jag trodde aldrig att jag skulle komma ifrån jobb med mina egna ben. 20 minuter efter jag började var jag genomvåt och helt färdig. Det är för fan inte humant att jobba i den värmen vi har. 30 grader är det ungefär och det är endast i kassan det finns fläkt. Det är jobbigt i vanliga fall. Nu är det mycket värrre ..

Ikväll blev det pastasallad och jordgubbar. Nam nam! Bebis gillar jordgubbar, hihi.

Snart är det dax att försöka sova. Undrar om det blir fler timmar sömn inatt?! Igår blev det inte många.


Inte riktigt på humör


Jag har knappt fått någon sömn inatt och det känns. Hela huvudet är tungt och det känns bara jobbigt. Och på detta ska man jobba på. Härligt! 4 kvällar på rad nu och det innebär endast kassa tjänst. Det har det varit innan i alla fall så vad skulle vara nytt ny? Skit bra, 27 timmar kassa. Är det egentligen tillåtet?

vad du anförtror åt mig ska jag anförtro åt dig





Tack för igår Lasse! Det var magiskt

När du står ensam kvar på tå och ytan inte går o nå. När du träffat botten. Kom ihåg mig då



Jag är taggad som fan och super peppad! Ikväll smäller det. Äntligen! Finaste Winnerbäck här hos mig.

Lars Winnerbäck – Elegi
Lars Winnerbäck – Elden
Lars Winnerbäck – Lovesång
Lars Winnerbäck – Kom ihåg mig
Lars Winnerbäck – Stockholms kyss
Lars Winnerbäck – Jag får liksom ingen ordning

Test

dsc02174 (MMS)

Test


Imorgon om 3 timmar



Imorgon om 3 timmar får jag se världens finaste Lasse igen. Som jag längtar! Denna väntan är snart över. Jag hoppas vädret håller sig bra och att det inte är lika kvavt när vi sitter där i gräset.

Idag har jag inga stora planer. Hade varit fint med en fika ute, men det ser mörkt ut just nu. 

I go out every night just to drown it in noise


Denna bodyn fick följa med hem från Lindex. Kunde inte låta bli. Längtar efter bebis!

Jag & Madde gick på stan efter jobb. Det blev fika, klippning & mini shopping. Mina fötter mår just nu allt annat än bra. Det känns som hela fotsulan på båda fötterna är fulla av små blåsor.
Amanda Jenssen – The Rebounder


Du är en dröm under konstruktion




Madde hämtade mig på jobb när jag slutade och sedan blev det stranden. Tog mitt premiär dopp igår och nu är det bara bada som gälls efter jobb. Det märks att det äntligen är sommar. Även jag för tillfället inte riktigt är överens med värmen. Jag hade aldrig kunnat tro att det skulle vara såhär tufft att vara gravid under sommaren och än är jag inte mer än i v 25 (+6). Nättern & jobb är värst.

Mina nya skor kom idag, men av någon konstig anledning skickar dem storlek 37 till mig?! Hallå? Det står 40 och inte 37. Hur kan man missa på 3 nummer? Dåligt ..

Jag lyssnar på Winnerbäck. Peppar inför spelningen på lördag. Jag längtar så ofantligt mycket. Det ska bli så himla fint.

Summer feeling


Ja tack =D

En kväll i bilder



Igår kväll med bilder ungefär. Blev grillat i skogen med Dan & Fia. Hur fint som helst efter en lång och stressig dag på jobb. Vi åt kakor efter maten, Camillas Mandelföjd. Troligtvis de godaste små kakor jag smakat på länge. Perfekta små bitar att mumsa på. När solen började gå ner körde vi tillbaka till stan för kvällsbad. Jag hoppade över. Om jag ska vara ärlig vågade jag inte, hihi. Dan & Fia skvätte runt och var så söta tillsammans där i vattnet.

Nu är det snart dax att cykla till jobb igen. Jag mår illa och har en huvudvärk som vägrar släppa. Lovande! Dessutom lika snuskigt varmt idag som igår vilket innebär att man kommer vara blöt redan efter 10 minuter på jobb. Jag vill ha skjorts på mig ist för klibbiga jeans ..

I don't want this but what can I do



Det har varit en riktigt usel dag idag. Jag fick motvind till jobb + att jag hade jacka på mig vilket visade sig vara totalt onödigt. Hann inte in på jobb förrän man blev tillkallad vilket sedan resulterade i att man mådde skit resten av dagen. Känner ingen motivation längre och jag saknar det jobb jag började på. Hur har det kunnat bli såhär på så kort tid? Hoppas få igenom havandeskapsledigt så jag slipper vara kvar så mycket längre. Och spara på min semester.

Ikväll ska jag träffa mina underbaringar (Fia, Dan, Annie & Alice) för en mysig stund ute på någon gräsplätt. Allt för att slippa vara inne och allt för att slippa tänka på jobb.

X är taggad för det sprallar på bra i magen idag, hihi. Älskar det!

Borde vara i sängen



Jag har börjat få svårt att komma i säng som jag ska. IGEN!
Egentligen vill jag kolla film & äta piggelin nu, men icke det ..
Bara 8 dagar kvar att jobba innan jag har hela 2 dagar ledigt. Behöver jag säga att jag längtar?
Dessutom är det Winnerbäck, vilket får mig att längta ännu mer.

Det behöver inte vara så svårt



Efter jobb mötte jag upp mina underbaringar Annie & Alice för en liten minifika i gräset. Det var verkligen vad man behövde efter jobb. All tid utomhus med fint sällskap är guld värt

Min snutt går på semester i helgen och sedan är jag utan henne i 4 långa, hemska veckor. Det kommer att märkas och jag är grymt avundsjuk ska jag tala om.

  RSS 2.0